Höstlovsutflykt till Årby naturreservat med skattjakt

Måndag 29 oktober kl 12.00

Träffpunkt: utanför Prästängens förskola i Årby

Detta är en aktivitet för unga och gamla, höstlovslediga och andra som är lediga just denna dag. Ta med barn och barnbarn eller kom bara som du är. Möt ungdomarna som har bjudit oss till Årbyskogen för att vara i naturen tillsammans, laga mat i det fria och leta efter gömda skatter!

Vi gör aktiviteten tillsammans med ledare och ungdomar från Naturskyddsföreningens projekt Schysst. Schysst har en mycket aktiv grupp i Eskilstuna och jobbar med ungdomar som är 13 till 20 år och som främst kommer från förorterna. En ny satsning riktar sig även till familjer. Deras motto är: Upptäcka, Uppleva, Utforska och Lära sig av varandra. Känns det igen? Det är ju även Naturskyddsföreningens och folkbildningens devis.

Kontakt: Salah Shallal, tel: 070-455 38 44.

Aktiviteten är gratis, Naturskyddsföreningen bjuder på ekologisk och vegetarisk mat som tillagas i det fria!

Med segelbåt i Karibien – reseberättelse av Eila och Lennart Clarstedt

Onsdag 14 november kl 19.00

Studiefrämjandet, Västeråsvägen 90, Eskilstuna

För två år sedan gjorde de succé när de berättade om sin segling från Torshälla till Karibien. Nu får vi ta del av resten av resan! Karibiska öar, azurblått vatten och oanade äventyr väntar…

Klädbytardag

Lördag 24 november, kl. 10.00-14.00

Plats: ReTuna, Folkestaleden 5, Eskilstuna

Här kommer ett nytt tillfälle att rensa ut kläder du inte längre använder, men som kan användas av någon annan, och samtidigt fylla på med nya, spännande plagg! Ingen kan ha en roligare och mer personlig garderob än den som använder second hand. Billigt, snyggt och spännande. Samtidigt gör du en viktig miljöinsats genom att ge gamla plagg en ny chans istället för att bara kasta och köpa nytt. Att byta är det nya köpa!
Under vårens klädbytardag bytte 1 720 plagg ägare. Naturen tackar för allt vatten och kemikalier vi har sparat in genom denna insats! Nu höjer vi ribban och siktar på minst 2000 bytta plagg – var med du också, just dina plagg kan göra att vi når målet!

Klädbytardagen planeras och genomförs av Recycle Design klassen på Eskilstuna folkhögskola i samarbete med Naturskyddsföreningen.

Lussefika med fågelbilder – upptäck naturen i staden

Onsdag 12 december, kl. 19.00

Studiefrämjandet, Västeråsvägen 90, Eskilstuna

Steglits och rörhöna fotograferade av Leif Carlsson.

Vi avslutar höstterminen med lussefika. Tidigare folkhögskolläraren Hans Herdegen visar bilder och berättar om fåglar i Stadsparken. Man skulle kunna tro att det är en kort historia men så är inte fallet! Vid ett tillfälle då parken hotades av exploatering bestämde sig Hans för att ta reda på mer om naturvärden knutna till parken. Han studerade fågellivet under ett helt år och fann både arter och skeenden som han inte hade väntat sig. Du får höra mer om hans möten med naturen runt hörnet ikväll. Aktiviteten är gratis, Naturskyddsföreningen bjuder på Luciakaffe.