Fältstationen Rördrommens program 2019

Fältstationen har Öppet Hus för allmänheten alla röda dagar i almanackan från mars till och med oktober mellan kl. 9 och kl. 15. Det gäller även, när det är temadagar.

Vi ordnar information för skolelever från 20 maj tom 29 maj. Annan tid ordnas information efter överenskommelse.

Lördagen den 2 mars

10.00 -12.00 Örnräkning längs Mälaren och Hjälmaren på cirka 100 platser. Fältstationen är öppen för besökare.

Söndagen den 12 maj

10.00 Friluftsgudstjänst med Kafjärdens Församling och Kjula Baptistförsamling. Kyrkkaffe serveras.

Söndagen den 26 maj

9.30 samling vid Fältstationen för samåkning mot Fagervik och vandring runt Sjötorp, Skräddarberget och Fagerviks holme tillsammans med Turistföreningarna.

Onsdagen den 5 juni

20.00 Världsmiljödagen. Kaffe/te och grillad korv serveras.

Naturnatt med fladdermöss och fjärilsutställning. Vi gör en kort vandring längs Sörfjärden. Arrangeras tillsammans med Naturskyddsföreningarna i Eskilstuna och Strängnäs.

Lördagen den 10 augusti

Fladdermuslyssning. Samling kl. 21.00 vid Fältstationen.

Söndagen den 1 september

Svampdag. Artbestämning av både ätliga och icke-ätliga svampar.

Söndagen den 15 september

Gåsräkning mot sjön. Samling sker kl. 12.00. Ingår i nationell sjöfågelräkning.

Söndagen den 13 oktober

Gåsräkning mot sjön. Samling sker kl. 12.00. Ingår i nationell sjöfågelräkning.

Till Fältstationens hemsida