Bergsgorillorna i Rwanda – två filmer av fotografen Rolf Agnestrand

Bergsgorillor – i krigets skugga
Bergsgorillorna hotas av att gerillasoldater går in i nationalparken och hugger ned regnskogen för att göra kol till bränsle, som är en stor bristvara för många människor i området. Bergsgorillans utbredningsområde krymper och hotar arten till utrotning inom några få år, om inget görs för att stoppa skövlingen av regnskogen.

Expedition Gorilla
I den här filmen får du mer handgripligen följa med bakom kameran, när vi banar oss fram genom bergsregnskogen i Virungabergen på cirka 4 000 meters höjd. Efter flera timmars kamp mot både höjden och naturen, når vi till slut flocken av bergsgorillor. Här får vi i lugn och ro, på bara några meters avstånd, följa bergsgorillaflockens alla vardagliga bestyr. Allt ifrån helt unika filmsekvenser av en gorillamammas omsorg om en veckogammal gorillababy, till ledarhannens ”tillrättavisning” när vi spridit ut oss lite för mycket i hans territorium.

När: Torsdag 23 februari kl 18.30.
Plats: Studiefrämjandet, Västeråsvägen 90, Eskilstuna.
Entré: 100 kronor, kontanter eller swish nr 123 188 29 76.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *