Lär er hantera en Lie i sommar!

Missa inte tillfället att lära er att hantera en lie den 24  och 25 juli!

Lieslåtter 1

Heldagskurs i konsten att slå med lie. Kjell Gustafsson från Ängagärdet Natur och Kultur berättar om liens historia och lär oss slipa och hantera en lie.

Dag: 24 juli 2014

Tid: kl 9 – 16

Plats: Hedäng Julita

Kostnad: Kursen är kostnadsfri

Anmälan: Anmälan är bindande och görs i kalendern på www.lansstyrelsen.se/sodermanland

Innehåll: Historisk exposé över orvet och liebladet, Rätt orvlängd, anpassad till din kropp, Jordläggning, Slipning, slipsten och vinkelslip, Bryning, Vispning, Rätt slåtterteknik, ergonomi, Skötsel och restaurering av slåttermarker

Klä dig för en heldag ute. Ta med lunch och fika. Lie får du låna under kursdagen men om du vill får du ta med dig din egen. Det finns möjlighet att köpa lieblad och orv som Kjell importerar från Norge och Finland.

Frågor besvaras av Helena Ohlson 010-223 42 65, helena.ohlsson@lansstyrelsen.se eller Kjell Gustafsson 070-586 11 65.

Lieslåtter 2

Heldagskurs för dig som redan kan grunderna men vill utveckla din slåtterteknik och lära dig mer. Christer Boëthius och Kjell Gustafsson är kursledare.

Dag: 25 juli 2014

Tid: kl 9 – 16

Plats: Veckla, Flen

Kostnad: Kursen är kostnadsfri

Anmälan: Anmälan är bindande och görs genom länken längst ner på sidan

VIDAREBEFORDRA GÄRNA TILL ANDRA SOM KAN VARA INTRESSERADE!

Helena Ohlson
Handläggare EU-stöd
Rådgivare Ett rikt odlingslandskap

Länsstyrelsen i Södermanlands län
611 86 Nyköping

Telefon 010-22 34 265  Mobil: 076-768 13 03
Helena.Ohlsson@Lansstyrelsen.se
www.lansstyrelsen.se/sodermanland

2 thoughts on “Lär er hantera en Lie i sommar!

1. Hej, jag vill anmäla mig till fortsättningskurs i lieslåtter i Flen den 25 juli.

Med vänlig hälsning, Ola

2. Jag deltog i kursen Lislåtter 1.

På förmiddagen var de en intressant inledning om både historisk o geografisk berättelse om lien. Vi fortsatte sedan med slipning och hur man ska slå.

På eftermiddagen var de praktiska momenten.
    Det här var en av de varma fina dagarna i juli så det gjorde inget när regnskuren kom sent på em. På hemvägen badade jag vid föreningen Uddens bad vid Hjälmaren.

Kul att få lite nytta av EU-medlemskapet då kursen var ”gratis” och finaniserades av lst stödpengar.

Kursen kan varmt rekomenderas för den intresserade.