Fältstationen Rördrommen har tillkommit genom ett samarbete mellan naturskyddsföreningarna och de ornitologiska föreningarna i Eskilstuna och Strängnäs. Fältstationen har fått sitt namn p g a läget vid Sörfjärden som är ett av Europas kärnområden för rördrom. I området har Lars Broberg bedrivit inventeringsarbete sedan 1945. Rördrommen administreras av Eskilstuna Naturskyddsförening. Sörfjärden blev februari 2002 skyddat av FN som RAMSAR område.

Fältstationen har öppet alla röda dagar i almanackan från mars tom oktober mellan 9 och 15 om inget annat anges. Vi ordnar även ett antal aktiviteter på andra dagar och tider.
På stationen kan man fika för en ringa penning och övernatta om så önskas. Verksamheten utvecklas hela tiden med nya upplevelser.

Hemsida: www.rordrommen.nu

Information och bokning av huset: Sten Ullerstad tel 016/35 41 52,